[技術討論] 請問條8200pro係咪有問題?

條SX8200pro 1TB買咗兩個禮拜

MB : ASUS TUF 365M-plus gaming , OS : win7 64BIT

請問係咪有問題?定係win7問題??代理有冇得換?

6萬幾度

MB : ASUS TUF 365M-plus gaming , OS : win7 64BIT

請問係咪有問題?定係 ...
幻影 發表於 2019-7-29 21:46

個軟件好明顯認唔到你隻碟
當然都好大機會係你WIN7個NVME驅動程式唔支援
(WIN7依家個通用NVME 驅動程式,有好多新型號係會有功能同資訊缺失)
你試下換第二個軟件
CrystalDiskInfo
https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/

然後如果都唔得,
可以試下安裝返最新版本的AMD CHIPSET 驅動程式

個軟件好明顯認唔到你隻碟
當然都好大機會係你WIN7個NVME驅動程式唔支援
(WIN7依家個通用NVME 驅動程式, ...
s84292 發表於 2019-7-29 22:38

謝謝你
我的是Intel chipset
我唸應該係win7裝咗nvme netfix 都出現缺失問題
我會再裝win10睇吓先
唔該晒師兄先

https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=490&t=5748423

最尾台灣樓主提到軟件未支援自家產品,但有另一網友證實官方已處理~

唔該晒咁多位
證實係win7問題
已裝win10冇問題

可以出0的野自己唔拾卜........

請問係咪有問題?定係 ...
幻影 發表於 2019-7-29 21:46

#1 你做唔做到FIRMWARE更新..
你既FIRMWARE係咩版本

#1 你做唔做到FIRMWARE更新..
你既FIRMWARE係咩版本
剋星 發表於 2019-8-14 19:28

個toolbox 做唔到FIRMWARE更新
firmware version :  SS0411B