[開箱] 港行 海康威視HIKVISION E2000 512G NVMe SSD (更新: 港行只保用3年)

之買落淮備砌新機用. Phison E12主控 + Toshiba Toggle 3D-TLC, 港行聯強貨只提供3年保用, 單面兩粒NAND組成, 讀寫性能係R:3300MB/s及W:2100MB/s, on-board DDR3 512M RAM緩存.

港行聯強貨只提供5年保用

5年唔係"只"啦

港行聯強貨只提供5年保用

5年唔係"只"啦
kcthomlau 發表於 2019-8-14 14:22

國行提供10年保用, 港行只能提供5年保用, 相差一倍喎!!!

聯強保,算把啦,
同買國行無分別

聯強保,算把啦,
同買國行無分別
Botti 發表於 2019-8-14 15:17

睇番盒底資料, 原來港行只保用3年, 港行竟然不如國行!!!

回復 5 #spooky

相差幾多錢

via HKEPC Reader for Android

https://hk.xfastest.com/28167/xf ... -2-nvme-ssd-review/

1T版的測試, 唔知和512G版本相差多少

呢隻512G賣緊幾錢?

1T版的測試, 唔知和512G版本相差多少

呢隻512G賣緊幾錢?
soccerism 發表於 2019-8-18 17:42

MKCC Jumbo $475.

512G: R3300MB/s, W2100MB/s

回覆 4# Botti

手頭有佢地貨
服務有問題?

C100 480GB 用家表示,部機待機其間突然 Reboot,之後 Boot 唔起,雙系統插住開唔到機,unplug 咗就即係無事,詳細要再研究。

02/19左右買

via HKEPC Reader for Android