[產品資訊] Intel P3600 800GB USD119

https://www.amazon.com/Intel-Sol ... Solid/dp/B00L0LFAYE

森林連運費$125美金,做文書機升級,點睇?

森林連運費$125美金,做文書機升級,點睇?
wwwvv0701 發表於 2019-9-17 14:09

U2 接口

要另買m2/pcie 轉 u2

仲有哩類 server 級貨

Intel 唔知有冇得搞 rma

一般散客唔受理

via HKEPC IR Extreme 4.1.0 - Android(4.0.1)

淘寶全新約$700
你當佢冇保好了!

U2 接口

要另買m2/pcie 轉 u2

仲有哩類 server 級貨

Intel 唔知有冇得搞 rma

一般散客唔受理

via HK ...
kofz 發表於 2019-9-18 00:04

Intel廠正貨,應該唔會用到壞...
rma我當冇,1個月內有問題就退貨。

買條 U2 cable 性價比即低好多, 除非真係對 MLC 有情意結.

買條 U2 cable 性價比即低好多, 除非真係對 MLC 有情意結.
Miipp 發表於 2019-9-18 08:38

係,買adapter要$300,成本$1250 800gb
不過,MLC Intel 800gb nvme 其實都算有競爭力,
比1tb WD black 平些少,我覺得可以接受

MLC應該算係唯一優點
淘寶轉接卡$100人仔

MLC應該算係唯一優點
淘寶轉接卡$100人仔
537923 發表於 2019-9-18 11:44

未睇,森林見有$35,淘寶$100,競爭力又提升

回覆 8# wwwvv0701

用轉接卡有不明不白既問題
P4510 2T 用卡60幾度
用原裝INTEL U.2>M.2線40幾度

回覆  wwwvv0701

用轉接卡有不明不白既問題
P4510 2T 用卡60幾度
用原裝INTEL U.2>M.2線40幾度 ...
msc76ju3 發表於 2019-9-18 12:30

咁搞笑

聽講山寨 pcie 轉 u2 有幾款

質量/散熱點就唔清楚

via HKEPC IR Extreme 4.1.0 - Android(4.0.1)