[一般問題] JD特價 MX500 定 EX950 裝GAME同BT

暫定 20%裝GAME 80%BT
我傾向MX500 因為出左好耐多人推又平D 2.5吋又放便轉去其他PC 應該散熱好D(無咁易熱死)
而EX950 快好多.TBW比MX500 多80% 但見人測試可以上到6X度.(怕熱死)
咁我自己計過 我每月都係BT 唔夠300G野 就算多一倍600G 都夠我用50年.
因為要買夠799才可平100 所以MX500要+其他野.

A

B

咁貴.. 唔抵

其實講價錢係 ex950 抵買
nvme ssd 係會熱,好多人都自己加 heatsink

EX950呢d用白片既垃圾
送都唔好用

送都唔好用
康士富 發表於 2020-6-11 13:14

只係用黎裝game既話, 有人送既話都可以用下既
不過JD買既話我都不了, 差不多八百尾港紙

港行WD SN550都係九百頭
而且係原廠Controller同NAND
裝game用有冇dram cache分別都不大

只係用黎裝game既話, 有人送既話都可以用下既
不過JD買既話我都不了, 差不多八百尾港紙

港行WD SN550 ...
GeneralShepherd 發表於 2020-6-11 13:44

ching 咪玩啦, blue 邊有得同 SM2262EN 主控的 nvme 比呀

而且用 SM2262EN 的 nvme nvme 比呀

而且用 SM2262EN 的 nvme 基本上都係白片而家. 要同級效能又要原封顆料, 咪去買 sn750/evo970+ 個 d 囉, 但無晒性價比.

送都唔好用
康士富 發表於 2020-6-11 13:14

ching 淨識話垃圾, 同價錢買到乜非白片的正野?

真係食米唔知米貴

鬼唔知有錢都去住淺水灣別墅, 唔住垃圾劏房咩

EX950加返999, 係香港買比較抵啲

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)