[保養相關] Mx500 無聽過的代理行 只好當水貨

荃豐買 500GB $459 見和黃金價差不多 買完先發現 代理叫 DOREMI 咩公司來????

via HKEPC Reader for Android

就算crucial的所謂大代理盈X, 都唔係咩好野...

一直都係用 transcend 幾隻都無事 今次懶出黃金 荃豐那店間中都會幫襯佢 價錢又差不多 老板話 transcend 來貨貴 好少賣了 推介MX500 希望可以啦

水貨我都係咁買, 我覺得其實無所謂, 要壞既行水都咁麻煩

荃豐買 500GB $459 見和黃金價差不多 買完先發現 代理叫 DOREMI 咩公司來????

via HKEPC Reader for Andro ...
士碌架 發表於 2020-9-5 14:15

這間應該得3年保

就算crucial的所謂大代理盈X, 都唔係咩好野...
Freak 發表於 2020-9-5 14:35

我在大x多是建達貨上星期買了一隻500g$425

這間應該得3年保

blackkh 發表於 2020-9-5 18:36

過左咪自己rma囉

我在大x多是建達貨上星期買了一隻500g$425

blackkh 發表於 2020-9-5 18:37

真係唔懶的
心諗 展x 和 飛x  $425 + $20 車費   和 兩個鐘時間成本
都是差不多
下次 點都去 黃金買算
好彩 不是貴野   壞左買過部

真係唔懶的
心諗 展x 和 飛x  $425 + $20 車費   和 兩個鐘時間成本
都是差不多
下次 點都去 黃金買算
好 ...
士碌架 發表於 2020-9-5 18:45

我而家絕大部份硬件都海逃.

就好似上個月買個姑媽 case, 用京狗拍再集運到屋企樓下附近, 慳時間慳車錢又唔使抽到手痛, 亦唔使現場等鋪頭去倉拎貨, 入手價重比出黃金平差唔多一舊 (件貨平幾十, 另加來回車錢).

有事請假去代理整重煩, 出事即買過新, 過保或無得整掉左佢, 有得 RMA 的之後可考慮放 2 手.

請問下CHING
我記得之前幫人買MX500和現時自己買的MX500,個包裝盒細左好多(同代理)
是不是有什麼不同?