[購買問題] 出SSD問題,你地會用邊個方案,打機用

你地會用邊個方案,打機用
1.2TB 970 EVO Plus M.2 $2790

2.1TB 970 EVO Plus M.2 $1350 +
    2TB MX500                    $1655

謝各位意見

SATA同NVMe SSD load game分別不大
如果你同一時間玩好多game咪2
我會揀1, 一隻過乾乾淨淨唔洗攪多隻SATA ,
基本上大作玩完一隻過排就會剷, 同時最多都係幾隻,
想玩番咪steam再down過又唔洗錢,
最多加埋LOL/ Overwatch/ APEX/食雞呢類長玩game,
正常人OS+Game 2TB都好夠用

我揀2囉 多1TB用 基本上兩種SSD對打機都唔 會有大分別 加上現在一隻cheap雞復仇者聯盟都已經要用130GB啦

見 WD SN750 2T 平咗,依家賣$274.99 同埋有夠$150 減$15 一次性 coupon 都幾低!不過 BF 快到或者等埋好些!

見 WD SN750 2T 平咗,依家賣$274.99 同埋有夠$150 減$15 一次性 coupon 都幾低!不過 BF 快到或者等埋好些 ...
tlshum 發表於 2020-11-10 13:48

想問下優惠會去到幾時?

會換RTX3000, 一定1.
之後新Game會有RTX IO support(2022 ), 快過SATA啲PCIE SSD打機終於有用
如N記唔放飛機, ppt性能提昇

想問下優惠會去到幾時?
67261lo 發表於 2020-11-10 02:56 PM

佢冇寫,我諗是長時間有,因為每 account 一次!

會換RTX3000, 一定1.
之後新Game會有RTX IO support(2022 ), 快過SATA啲PCIE SSD打機終於有用
如N記 ...
t19922006 發表於 2020-11-10 15:10

我睇youtube見到SSD同M2, load game好似爭一兩秒左右,唔太多

見 WD SN750 2T 平咗,依家賣$274.99 同埋有夠$150 減$15 一次性 coupon 都幾低!不過 BF 快到或者等埋好些 ...
tlshum 發表於 2020-11-10 13:48

又幾抵啵,減$15點拎架

又幾抵啵,減$15點拎架
howardvcp 發表於 2020-11-10 08:18 PM

Check out 時入 code "HK15" 夠$150貨品減$15!