[操作疑難] Plextor M6S 128GB 健康問題

as-ssd-bench PLEXTOR PX-128M6 7.3.2021 12-20-15.png

用咗6年
請問係咪會咁樣衰退的? 正常嗎?
謝謝指教。

6年得番80%算係咁啦,我隻M6M一早壞咗, 通電detect到但讀唔到

2010 samsung 830 94% 仲 日日用緊

用咗6年
請問係咪會咁樣衰退的? 正常嗎?
謝謝指教。
sfij 發表於 2021-3-7 14:33

而家啲ssd咁平 $1/gb都隨時唔使
幾百蚊換咗佢
買個安心之餘
又快咗又大隻咗
唔使諗直接換啦

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

心思思想換過隻。以上全部都$200上下,求指教邊隻可取,謝謝!

健康正常呀,如果唔係唔夠位,俾錢換左都唔見會有冇分別.

心思思想換過隻。以上全部都$200上下,求指教邊隻可取,謝謝!
sfij 發表於 2021-3-31 14:43

Plextor M8V 256 la (cut star = $230~)

Plextor M8V 256 la (cut star = $230~)
K-Cup~ 發表於 2021-4-1 18:05

同crucial mx500比呢?
謝!

同crucial mx500比呢?
謝!
sfij 發表於 2021-4-3 08:21

都係個D技術,分别你都睇唔到!(SATA既除非你擇MLC姐)

都係個D技術,分别你都睇唔到!(SATA既除非你擇MLC姐)
K-Cup~ 發表於 2021-4-3 12:49

唔知ching有冇plextor m8vc sata benchmark參考吓?