新手想細舖買机 ,点check 行貨同新机?

有冇介绍?
Thanks

有冇介绍?
Thanks
z1022 發表於 2020-6-28 09:02

你係想買桌機定laptop先?
桌機既話你咪叫佢留番哂啲盒比你做保養
如果佢話唔洗咁麻煩,你有咩事番來搵佢地,你就話大家有保障好?既
如果佢堅決唔肯,叫你有咩事番來搵佢地既話(咁你快啲走人,呢間一係水貨一係2手當新機賣)
當然你唔怕煩既話再仔細啲咪件件貨check左S/N 先比佢裝囉,都係5分鐘內既事(如果係行貨每個盒都會有香港代理貼紙)
最後試機就開裝置管理員CHECK番啲件齊唔齊

佢拎個箱出來你第一時間睇住係咪未開封,係你面前開,對番入面部機既s/n係咪同個盒一樣,
最後試機就裝置管理員CHECK番啲件齊唔齊
如果佢問你加唔加RAM,我建議唔加,拎到番去打比代理比錢代理加。因為好多時佢地自己加RAM如果唔係代理果條既話出左咩事有咩問題代理唔會理你,分分鐘你拆過部機加RAM連保養都冇埋。

你係想買桌機定laptop先?
桌機既話你咪叫佢留番哂啲盒比你做保養
如果佢話唔洗咁麻煩,你有咩事番來搵佢 ...
kit520520 發表於 2020-6-30 09:25

Thanks

Thanks
z1022 發表於 2020-6-30 09:30

唔好意思我冇留意原來係電話板,樓主係想問電話定電腦?
電話既話佢拎個箱出來你第一時間睇住係咪未開封,係你面前開,對番入面部機既s/n係咪同個盒一樣,
最後試機去系統CHECK番D資料岩唔岩就得

唔好意思我冇留意原來係電話板,樓主係想問電話定電腦?
電話既話佢拎個箱出來你第一時間睇住係咪未開封, ...
kit520520 發表於 2020-6-30 09:34

謝謝.