[操作疑難] 請問QNAP火牛

隻QNAP459PRO+  突然啪左一聲﹣9﹣  隻火牛收左皮,  唉,有無人知隻火牛幾錢,同配到

張保養單,俾條女唔見左  V_____V    9命呀

螢幕快照 2012-04-03 下午08.49.26.jpg

呢隻係未正常flex atx?

呢隻係未正常flex atx?
wcychris 發表於 2012-4-3 20:50

佢好似係外置V___V

睇樣呢隻應該係係內置牛,你度下SIZE係幾多。
FLEX牛SIZE大約係150 * 82 * 40.5 mm

http://www.seventeam.com.tw/prod ... ;pid=648&cid=53

睇樣呢隻應該係係內置牛,你度下SIZE係幾多。
FLEX牛SIZE大約係150 * 82 * 40.5 mm

...
wcychris 發表於 2012-4-3 20:57

好多謝師兄,但係佢有2組輸出,仲有一組係俾HD,係唔1U火牛都係呢種設計

螢幕快照 2012-04-03 下午09.51.59.jpg
多左一組輸出

我而家先見到你隻牛有兩組輸出,一組ATX 24PIN插底板,另一組20PIN?
正常火牛應該只會有一組24PIN (或20PIN)輸出。

咁既情況都係拿去代理度睇下好。你唔見左張單代理應該都會照做保養,只係佢地好可能會張部機既出廠日期當係你個購買日,保養期會縮左水。

我而家先見到你隻牛有兩組輸出,一組ATX 24PIN插底板,另一組20PIN?
正常火牛應該只會有一組24PIN (或20PIN ...
wcychris 發表於 2012-4-3 21:54

佢應該用唔晒,   呢一組正係俾HD用,如果唔得焗番去搞V____V

佢應該用唔晒,   呢一組正係俾HD用,如果唔得焗番去搞V____V
kofz99 發表於 2012-4-3 22:05

咁應該係CABLE MANAGEMENT,第二組輸出應該只係 SATA及/或molex供電俾 harddisk?,如是,可試自行改裝。