[操作疑難] DS416 Play 換 Ram

小弟昨晚入手DS416 Play,上綱睇好多師兄話唔可以改Ram
今日小弟膽粗粗一試,結果原來係可以自己換Ram,仲意外發現原來隠藏咗一個eSata
各位想入DS416 Play嘅師兄可以參考一下

how much for that ?

how much for that ?
PC147 發表於 2017-7-1 21:33

31XX

416play 即係216+ ii 4 bay 版
當然有得換ram
同一粒cpu
但唔知真係內有esata ?

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

CPU Model: CPU Intel Celeron N3060 dual-core
CPU Frequency: 1.6GHz, burst up to 2.48GH
Memory: DDR3 1GB

via HKEPC Ionic Reader v1.7.0 - iPhone

回覆 4# Misski8922

我自己本身唔清楚,因為我都係第一次用NAS,自己心水都係416play,
買之前已經上綱搵資料睇下,發現有好多人話416play係唔可以自己換ram,但又見外國綱d人又話得
所以先膽粗粗自己拆開佢嚟睇睇

回覆 3# 太田胃散

216+ii都2xxx
你31xx ok平  

回覆 7# chiman83

唔係好知價,淨係覺得呢個價有4Bay幾扺玩,不過仲係到摸索楷段

電腦節有無優惠?

回覆  chiman83

唔係好知價,淨係覺得呢個價有4Bay幾扺玩,不過仲係到摸索楷段 ...
太田胃散 發表於 2017-7-2 15:53

係 呢個真
3000蚊 4 bay 幾抵玩