有冇人知p222 raid card 裝唔裝到esxi6.5?

因為p410最多support esxi6.0同埋ilo認唔到
p420又太熱....

所以p222係咪最好既選擇?

有冇人知p222 raid card 裝唔裝到esxi6.5?

因為p410最多support esxi6.0同埋ilo認唔到
p420又太熱....

所 ...
csunny95 發表於 2020-2-13 01:57

用p420你fan speed要set到全速才可以,不過真係幾噪下

有無人GEN8 + ESXI 6.7 U3? (用內置RAID)
唔係咁穏定.... 定係要裝ESXI 6.5 ?
jerrychan0610 發表於 2020-1-9 12:43

自己用緊有6.7
因為我頂唔順FLASH個support
長行埋不能說都無問題
同埋用GEN8淨行不能說會有啲浪費

部 G8 用到而家都交到貨。我怕煩,一路行住 6.5U1, 裝咗張 M1015 入去,成張 Pass 比不能說。另外再加咗一隻 SSD 同一隻 1TB 2.5 做 Datastore, 行多兩隻 VM。平常風扇都係 50% 度。其實見佢都服役咗好幾年,但係無奈搵唔到替代品。

部 G8 用到而家都交到貨。我怕煩,一路行住 6.5U1, 裝咗張 M1015 入去,成張 Pass 比不能說。另外再加咗一 ...
msxsnow 發表於 2020-2-13 13:28

我屋企有server房,所以full speed都無乜問題

G8 内置raid同p222性能相差遠不遠?
而家用緊p222, 打算改用4 port lan卡, 用翻內置raid.

G8 内置raid同p222性能相差遠不遠?
而家用緊p222, 打算改用4 port lan卡, 用翻內置raid. ...
jerrychan0610 發表於 2020-2-14 14:17

我用p420加埋write back cache module,速度快幾倍的

Esxi下之VM 個network speed祇有大約10MB/s, 請問有咩方法可以提升?加張network card再passthrough?

Esxi下之VM 個network speed祇有大約10MB/s, 請問有咩方法可以提升?加張network card再passthrough? ...
pockchop 發表於 2020-2-15 16:21

VM張lan卡唔好用E1000個D,用vmnet

VM張lan卡唔好用E1000個D,用vmnet
HKEPC852 發表於 2020-2-15 05:08 PM

試下先,Thanks