想問microserver gen8 可以裝邊張display card...諗住整display card 落去,但唔知邊張可以裝得落 ...
諸葛亮 發表於 2020-3-30 20:00

加左display card,iLO就廢左武功

HKEPC852 發表於 2020-3-31 01:41

我只要ilo可以開關機就可以

HKEPC852 發表於 2020-3-31 01:41

C HING 意思用左dedicated display ILO 就remote 睇唔番console 畫面?

C HING 意思用左dedicated display ILO 就remote 睇唔番console 畫面?
556556bt 發表於 2020-3-31 12:03

係...

係...
HKEPC852 發表於 2020-3-31 18:51

明白明白....

有冇人會考慮換火牛 ? 話哂部機用左都有咁上下年份?
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.140.295a3740VTl6og&id=593881915758&ns=1&abbucket=2#detail

睇過呢隻個size應該同Microserver 原裝牛匹配 , 但有500w , 仲要80+白金級 , 效率高
原裝Delta 200w check 左官網係銅牌

想問microserver gen8 可以裝邊張display card...諗住整display card 落去,但唔知邊張可以裝得落 ...
諸葛亮 發表於 2020-3-30 20:00

最近買左 Quadro P620
因為low profile, 也support nvenc

唔駛要nvenc 應可試 nvidia 1030

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

各位師兄,
我之前睇左好耐Gen 8, 但礙於budget一路都未出手,
近排想整笛個NAS, 想問下依家仲係買Gen 8/10好,
定S/Q記呢?
唔好意思,因為用開gen 8/10既師兄都喺呢度,所以唔分開再出post。
先行謝過!

各位師兄,
我之前睇左好耐Gen 8, 但礙於budget一路都未出手,
近排想整笛個NAS, 想問下依家仲係買Gen 8/10 ...
jan129 發表於 2020-4-6 13:57

宜家買Gen8一定得2手
    Gen10就要另外買iLO

如果無時間研究既就Q/S NAS
    有時間玩就平平地收部Gen8玩
    有時間又有錢就入手Gen10打爆佢iLO + CPU + RAM玩ESXi

各位師兄,
近排想整笛個NAS, 想問下依家仲係買Gen 8/10 ...
jan129 發表於 2020-4-6 01:57 PM

如果計Budget , 依家買一定係Gen 8
Gen 8 內部空位較多, 現時買到既兼容配件價錢又平 , 係玩Gen8 最好時候
除非你想一步到位, 想買多D RAM 用黎行VM , 咁你當然係go for Gen 10