上星期換左粒1265l....430人仔

我用緊 exsi 6 + P410 喎
勁爆小朋友 發表於 29/7/2017 13:11

唔係話用唔用到,係iLO入面唔會show到你張P410既status呀勁爆小朋友

上星期換左粒1265l....430人仔
tom525 發表於 2017-7-29 19:24

原本用開邊粒?

唔係話用唔用到,係iLO入面唔會show到你張P410既status呀勁爆小朋友
garylor 發表於 2017-7-30 11:27

哩樣長久已來都係咁, 你爬番舊文就知
P410 唔係 Gen8 officially support 既 raid card
要有 support 要用新款 P220i 或同期

不過 P410 照樣用到, 只係睇唔到 status
應該問番發問果個師兄係用唔到果種"認唔到"定係睇唔到status果種"認唔到"

原本用開邊粒?
edmund169 發表於 2017-7-30 12:07

G1610t...

哩樣長久已來都係咁, 你爬番舊文就知
P410 唔係 Gen8 officially support 既 raid card
要有 support 要 ...
勁爆小朋友 發表於 30/7/2017 12:08

我咪講緊呢樣囉,係你冇啦啦沖出黎話你用到之嘛

我舉手先, 我用緊 (2016年1月開始用 )
CPU: Xeon E3 1260L (Sandy Bridge)
RAM: Crucial 16GB DDR3 ECC ...
孔明仔 發表於 7-7-2017 09:26

我連 N54L都仲用緊 2部N54L 一部Gen 8

N54L 8GB RAM 分別行2012R2同Win 10
3 X 1G port

Gen 8 ECC 4GB RAM 行2012R2
3 X 1G port

我咪講緊呢樣囉,係你冇啦啦沖出黎話你用到之嘛
garylor 發表於 2017-7-30 23:29

我借你句野覆davegg個問題, 唔係懷疑你用唔到
佢又update driver 又STUCK左係starting service ams.sh
點睇佢都似用唔到, 唔係iLo認唔到咁簡單啦
見你覆佢話 iLo 點都唔會認到 P410
我覆番佢我用到無咩抵觸

想借問聲個Mirco SD大家會點用?

想借問聲個Mirco SD大家會點用?
bluelaw 發表於 2017-7-31 00:56

boot機用。但留意佢個MircoSD socket 係 read only.