其實哂唔哂電?同S/Q 4bay x86 果D 比?

回覆 10# tuff

差好遠。話哂4核
各位用esxi 既。係裝邊個 version?
同埋各位有無update過bios 同ilo?我全部試過都失敗

回覆  孔明仔
我試試,esxi後唔洗再用USB boot ?
Xeon E3 1265L 淘 人仔95x ? 會比跟機好 ?
thx. ...
tuff 發表於 2017-7-7 11:40 AM

我買1260L (Same as 1265L V1) for  690 rmb
效能一定好過哂celeron G1610T 或Pentium 啦, 話哂係4c8t , 算係i7 級數
我esxi 本身用micro sd card boot, 試過想用usb boot 好似唔得

回覆  tuff

差好遠。話哂4核
各位用esxi 既。係裝邊個 version?
同埋各位有無update過bios 同ilo?我 ...
無相王 發表於 2017-7-7 12:05 PM

6.0u3
我裝左最新ilo 2.4 , bios 好似J06 冇再出新版

其實哂唔哂電?同S/Q 4bay x86 果D 比?
mkboy76 發表於 2017-7-7 11:55 AM

同樣4BAY Server 就要睇你用咩u, 如果好似我地加到1265L , 又16G RAM , 又推2隻SSD + P410, 一定食電過S / Q 4Bay , 但另一角度講, 功能都效能又兩個世界

GEN8 可以點改 令佢靜D
一開機就 呼~~~~~~
放屋企真係唔係太方便

而家最平要幾錢, 之前係咪話鄉英國訂?

GEN8 可以點改 令佢靜D
一開機就 呼~~~~~~
放屋企真係唔係太方便
PC147 發表於 2017-7-7 12:39

平時唔嘈,不過唔用佢個raid 好似會100% full load,我覺得好靜,HDD parking聲嘈

同樣4BAY Server 就要睇你用咩u, 如果好似我地加到1265L , 又16G RAM , 又推2隻SSD + P410, 一定食電過S  ...
孔明仔 發表於 2017-7-7 12:29

嘩, 咁應該快到local drive 咁喎

師兄請教點做的:
改左3pin / 4pin 風扇轉插 , 換左靜音風扇?