[操作疑難] check到NAS火牛有問題,同硬盤選擇

之前有隻QNAP 439 pro用開好地地,都系當普通移動硬盤咁用,有需要先開
但近日整咗隻有問題既469L翻黎,原本火牛開開下機會斷電停機,
但換439 pro隻牛上去又可以正常用翻。
神奇既系,將469L隻牛換翻上439 pro度又好神奇咁正常用到!
咁既情況下唔知有無師兄有途徑或者方法買到代替品翻黎?有咩牛可以選擇?
見兩隻牛都系250W
或者會因其他問題衍生?
BTW,唔知價錢先決既情況下依家買8T,6T,4T,3T,
邊種容量抵玩啲?我冧短期內或者5年內都唔會打爆20T!

拆隻牛出嚟睇下有無得配
我見我個兩隻459Pro 好似係用Delta

HDD容量 4或者6T 除返開都ok

回覆 2# 9658@transperth

已經系淘寶略搵過下,但未見有24Pin+20Pin設計,但相似既就有!暫時未見到相同型號及款式

試下search "威联通  569电源", 再問下賣家, 可能會幫你揾到

https://s.taobao.com/search?q= ... ;ntoffset=4&s=0
淘寶

http://shop.qnap.com/index.php?r ... ory&path=35_192

回覆 3# suna
呢個樣嚟

想快啲,就攞個火牛去鴨記配

回覆 4# st1000

有睇過依隻,但擔心8+12代替唔到20pin

回覆 5# 9658@transperth

係,已經拆開過,但搵唔到邊度有得賣

回覆  st1000

有睇過依隻,但擔心8+12代替唔到20pin
suna 發表於 2018-3-4 10:11

569L

TAOBAO 531