回復 bbgirl223

完全無諗過做backup?

P.S. SHR及Raid唔係backup
antonyhk 發表於 2018-3-10 15:14

完全無諗住做backup ,photo 就會用ext harddisk 2TB黎做,久唔久先做一次,最主要係俾大量4k片打爆左個nas

完全無諗住做backup ,photo 就會用ext harddisk 2TB黎做,久唔久先做一次,最主要係俾大量4k片打爆左個na ...
bbgirl223 發表於 2018-3-10 15:40

樓主是DLNA 去TV睇嗎?抑或是電腦?

樓主是DLNA 去TV睇嗎?抑或是電腦?
jc0604535 發表於 2018-3-10 17:08

通常用DS video 經DLNA 電視睇,出唔到字幕或者爆格咪用電腦睇

通常用DS video 經DLNA 電視睇,出唔到字幕或者爆格咪用電腦睇
bbgirl223 發表於 2018-3-10 17:44

電視好多時食唔晒字幕,我就用win Tab HDMI 經AMP去電視,有7.1靚聲有字幕

電視好多時食唔晒字幕,我就用win Tab HDMI 經AMP去電視,有7.1靚聲有字幕 ...
jc0604535 發表於 2018-3-10 18:21

Win Tab點睇4k 10bit HDR片

出到4k。  HDR 要電腦

出到4k。  HDR 要電腦
jc0604535 發表於 2018-3-11 00:22

直接用TV經DLNA播食到4k 10 bit HDR片,仲正過用電腦睇啦

電視出 surround sound唔好聲!

電視出 surround sound唔好聲!
jc0604535 發表於 2018-3-11 11:57

我只係用sound  bar出聲

有無師兄知道918+, 宜家出面乜嘢價錢?