[操作疑難] 遲來的N36L

岩岩汁到部機....ESXI搞左好耐...
本來諗住ESXI搞唔到就直接裝NAS...
有少少問題....部N36L....一熄左機再開就會卡住係搵USB個位...
要蚊左USB再BOOT一次
再插USB再BOOT先正常
另外想問問師兄知唔知有咩地方有賣岩N36L CASE火牛賣?
而家宨;3憬用隻正常SIZE火牛開機....

1u POWER SUPPLY ~$200-

回復 1 #口o口

當年vm5.5 , plug板入面個port無問題,
N36l/n40l都有,不過粒u 唔太夠力,轉左秘密

via HKEPC Reader for Android

回復 口o口

當年vm5.5 , plug板入面個port無問題,
N36l/n40l都有,不過粒u 唔太夠力,轉左秘密

via HKEP ...
rohy 發表於 2018-10-15 21:24

直接秘密?我都在想

有無upgrade BIOS?VM5.5 已經 outdate 咗,用 VM6.0 啦。

有無upgrade BIOS?VM5.5 已經 outdate 咗,用 VM6.0 啦。
stephenwong 發表於 2018-10-16 00:32

冇UP.....我都想上6.0...我己見MOD左NIC DRIVE..都係過唔到

SST FX350G 火牛...
N36l放唔放的落呢

冇UP.....我都想上6.0...我己見MOD左NIC DRIVE..都係過唔到
口o口 發表於 2018-10-16 01:03

無理由裝唔到喎!我都有兩部,裝 ESXi 6 易過借火呀!我插條32GB USB KEY 入機內的USB 位,另外就5 隻 hard disk,CDROM 位都用埋。好順啊。

裝「秘密」就要upgrade BIOS,因有一個 CPU option 要 disable,否則 boot 唔起。

用proxmoxVE la
ESXI 垃圾到爆

無理由裝唔到喎!我都有兩部,裝 ESXi 6 易過借火呀!我插條32GB USB KEY 入機內的USB 位,另外就5 隻 ha ...
stephenwong 發表於 2018-10-16 08:48

C1E,,我見到有我熄