搵唔到QNAP QVHelper 電腦睇唔到NAS既片

新手唔係好識, video station 一定要我裝 QVHelper先俾播片  但上網搵極都冇 好似QVHelper消失左咁
有冇師兄知有咩方法睇到 或下載到QVHelper  謝謝!

新手唔係好識, video station 一定要我裝 QVHelper先俾播片  但上網搵極都冇 好似QVHelper消失左咁
有冇師 ...
yipgame 發表於 2019-3-17 04:27

同內網?

電腦播梗係裝 kodi

經 samba 直播播原片

QVHelper 消失好內了,有次同事問我,我到處找,最後好似唔 Support 現在 Windows OS,即無 Update 版!不能用了!

唔該晒上回覆既師兄
官方冇左仲叫人裝  咁樣玩9用家 !
新買NAS 唔係好識用 , 想問大家如果我個NAS有3TB 咁屋企有2個人各用1TB 其餘既俾其他屋企人共用,
咁我係應該界3個磁碟區 定1個磁碟區 再用唔同既File set 權限做會好D?
同埋如果我想界1個磁碟區 會用外置HDD做備份 , 唔用snapshot 咁係唔係可以將我個3TB HDD 有咁多位就界到盡呢? 謝謝!

同內網?

電腦播梗係裝 kodi

經 samba 直播播原片
kofz 發表於 2019-3-17 08:09

CHING, 有嘢想問:

我用253Be,之前都係用來BACKUP.
升左17號個更新,想裝 kodi 落 NAS HD Station.
跟官方指示DL 左兩個ZIP FILE 備用.
跟住去左歐 QNAP forum DL 同安裝 17.5.
裝完後進不了kodi 去 link up HD Station.

有何建議.

也有在MOBILE 01 DL 第三方:MYKODI
17,18 也是進不了.

升左17號個更新,想裝 kodi 落 NAS HD Station.
跟官方 ...
EangDav 發表於 2019-3-18 16:11

更新完出現兼容問題成日有

所以非必要我係唔會更新

跟官方 ...
EangDav 發表於 2019-3-18 16:11

裝KODI唔係download個qpkg落來裝就可以嗎?
我一直都係用KODI直接係電視睇戲,裝完就用到....
不過依家轉佐用netflix連download都慳返...

裝KODI唔係download個qpkg落來裝就可以嗎?
我一直都係用KODI直接係電視睇戲,裝完就用到....
不過依家轉 ...
erikism 發表於 2019-3-18 17:27

正常係

但有時更新 fw會更新埋內核

舊既 apps 可能會唔兼容

最簡單uninstall再install....應該可以的...

更新完出現兼容問題成日有

所以非必要我係唔會更新
kofz 發表於 2019-3-18 16:39

更新前我試過用MYKODI 17,18
QPKG 裝完都係開唔到.
按開始後,得個"士巴拿".