1511+ 換CPU風扇奶野...(急需維修)

個CPU風扇插座拔極都拔唔出..

諗住唔用個插座套..唔知係咪拔出黎果時屈左幾下,風扇唔轉,再整一下
連枝針都唔小心屈斷左一支..另外兩支都皺哂...

斷鬼左一枝....可以去邊度維修?定係一定要送返去漢科..比錢整?

回覆 1# gerrardjamie

自己上華輝買返支針銲返

回覆  gerrardjamie

自己上華輝買返支針銲返
raywan 發表於 2019-9-25 00:53

新高登有人整嗎?

同埋想問下個插座點樣拔架個插頭?

回覆 4# gerrardjamie

個插頭係就咁拔就ok , 不過呢d 插最好拔時按住個底座
你pm 我邊區 , 近的可幫你焊返 .

個插頭係就咁拔就ok , 不過呢d 插最好拔時按住個底座
你pm 我邊區 , 近的可幫你 ...
qkuser 發表於 2019-9-25 12:16

我3指甲都爆左3隻..我老婆都試過,直批係咁篤都係出唔到....實到....

回覆 6# gerrardjamie

如果真係好實,會好易拉斷線,應找支小一字批,在兩個細孔向上篤 ,呢個扣就係靠那兩個細孔鎖實.

如果真係好實,會好易拉斷線,應找支小一字批,在兩個細孔向上篤 ,呢個扣就係靠那兩個細 ...
qkuser 發表於 2019-9-25 12:56

已經篤到爛哂,依家得返個頭都拔唔到

回覆 8# gerrardjamie

係咪落左膠水