樓主間屋電路可能有問題…我見舊樓好多時係青線會輕微漏電,但又未去到短路跳掣,電器亦唔會即刻有反應,因原多是電線老化影響,亦有其他原因…師父講過,大部份電燈佬都係比青線電親

via HKEPC Reader for Android

low end 野壞很正常
testcb00 發表於 2020-1-11 18:05

冇關係,j 版都可以用足10幾年

killuakam 發表於 2020-1-22 15:50

不過J版你唔會想用10年, 因為10年後如果FW仲有update都會慢到想死....同換iPhone一樣, 有新iOS upldate都慢到你要換機

現在212J最好只可以做file backup, 做file share都嫌佢慢

樓主間屋電路可能有問題…我見舊樓好多時係青線會輕微漏電,但又未去到短路跳掣,電器亦唔會即刻有反應,因 ...
tommy913 發表於 2020-1-18 08:20

請先了解青線點會有電,

不過J版你唔會想用10年, 因為10年後如果FW仲有update都會慢到想死....同換iPhone一樣, 有新iOS upldate都慢到你要換機

現在212J最好只可以做file backup, 做file share都嫌佢慢
炎冬 發表於 2020-1-22 17:13

J series models are slow and lack of ram, and that's the 'feature' of that product line, otherwise who will buy the plus series .  Unless the budget is very very very tight, we should not go for that series

killuakam 發表於 2020-1-22 15:50

It's not about durability, it's about the overall performance (speed), we don't want to use the J model for 10 years

如果想買返隻UPS / 防雷拖板, 有咩介紹
mu3ic 發表於 2020-1-16 23:53

offline式ups冇用

回覆 67# madebyp90
咁UPS / 防雷拖板, 有咩介紹

又係我 無錯, 我部DS218+ 又壞左啦.
自2017年10月買入第一部DS218+開始,
我已經壞左4部DS218+.

第一 ...
mu3ic 發表於 2020-1-11 17:49

你同 s廠8字唔夾

轉買 q廠

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)