回覆  madebyp90
咁UPS / 防雷拖板, 有咩介紹
mu3ic 發表於 2020-1-22 22:38

我用

清华 TW-06DMK3

加日本古河電源線

唔錯

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

回覆  madebyp90
咁UPS / 防雷拖板, 有咩介紹
mu3ic 發表於 2020-1-22 22:38

online式ups(超貴)先可以fix 電壓

如果唔想比,可以考慮cloud or diy nas
用450-1000w靚牛,會比nas隻6x-100w靚

樓主間屋電路可能有問題…我見舊樓好多時係青線會輕微漏電,但又未去到短路跳掣,電器亦唔會即刻有反應,因 ...
tommy913 發表於 2020-1-18 08:20

笑左.........
考個A牌再出嚟討論

online式ups(超貴)先可以fix 電壓

如果唔想比,可以考慮cloud or diy nas
用450-1000w靚牛,會比nas隻6x ...
madebyp90 發表於 2020-1-22 23:17

如果用防雷拖板呢?

如果用防雷拖板呢?
mu3ic 發表於 2020-1-23 00:49

心理上好過啲
其實冇用

樓主好黑仔
Penis 發表於 2020-1-22 22:52

I suspect it's not the 218+ issue.

回覆 76# pc1668

終於有人說出重點了⋯⋯:D

心理上好過啲
其實冇用
madebyp90 發表於 2020-1-23 00:56

其實 av產品用先會有明顯效果

之前用 d cheap cheap 拖板

同時駁電視同盒子

房內例如開關燈

可能因為電壓有輕微變化

會有閃屏問題

轉左用濾波拖板

就冇再出現

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

回復 73 #madebyp90

牌我有…但青線有電但唔跳mcb同水氣並不罕見…
例如30A鐵曲會自己跳,好多電燈師父都唔信,但我都見過

via HKEPC Reader for Android

冇關係,j 版都可以用足10幾年
killuakam 發表於 2020-1-22 15:50

我正有一部210J在每日PT