要得Vm server就唔好諗住有microserver  咁細部
我唔會去車行投訴部四人車點解坐唔到七個人 ...
t9097 發表於 2020-2-14 14:36

而家廠機D 1公升microPC, 已經可以配i7 8核 + 64GB RAM (32GB x 2)
係冇乜位放hdd, 得 1 x 2.5" + 1 x M.2

而家廠機D 1公升microPC, 已經可以配i7 8核 + 64GB RAM (32GB x 2)
係冇乜位放hdd, 得 1 x 2.5" + ...
KinChungE 發表於 2020-2-14 16:32

你搵緊啲現實不存在嘅product, 就算第日有人出都唔方平得去邊

HP Gen10+ 啲硬碟 可唔可以「熱抽插」?
rhino 發表於 2020-2-14 12:38

熱抽插

回覆  pockchop
t9097 發表於 2020-2-14 04:19 PM

收到,謝謝

有無師兄有兩條比我插一插試下呀
HKEPC852 發表於 2020-2-14 11:27

咁貴,仲要無人試過你覺得我會有咩

用緊gen 8 攻頂 16 G, E3-1270 1050ti 當 PC 玩咗幾年,gen 10+ 除左可以用快D CPU 外真係冇乜嘢改進。如果 ...
t9097 發表於 2020-2-14 12:56

1050ti? 你裝到落部機度?

要得Vm server就唔好諗住有microserver  咁細部
我唔會去車行投訴部四人車點解坐唔到七個人 ...
t9097 發表於 2020-2-14 14:36

歡樂滿東華....其實佢2x32g 會易D 接受...但好肯定HP 唔會咁做

1050ti? 你裝到落部機度?
諸葛亮 發表於 2020-2-14 18:43

求教學

回覆 58# HKEPC852
用咩火牛?

個人覺得gen8最大問題就係16GB RAM
就算CPU幾勁都唔可以用黎做VM server
KinChungE 發表於 2020-2-14 13:21

E3-1290V2 好夠用