我都有4部 Gen8 服役緊.
freefdhk 發表於 2020-2-14 20:16

你用黎做D咩

可以影張相睇下嘛....入面好迫下
諸葛亮 發表於 2020-2-15 01:09

唔啦,要搬開好多野至影到,我張係gigabyte low profile, 直插唔夠闊,除非犧牲個vga port

你用黎做D咩
諸葛亮 發表於 2020-2-15 01:09

我都想知

File Server , Web Server
貪佢 Server 硬件規格而夠細部短小又穩定而且有iLo
其他Server 就好大部太阻位同長條。
如果PC 做Server 就細部d 但沒佢咁穩定。

所以 HP Microserver 是幾好。

回覆 70# 諸葛亮

加左呢條cable, 成張卡縮咗入部機度,諗過閹咗個vga port 將佢正常咁插返落個底板度,不過暫時用到又唔係好想搞。

GTX 1050ti 原裝火牛 7x24 使用中

回覆  諸葛亮

加左呢條cable, 成張卡縮咗入部機度,諗過閹咗個vga port 將佢正常咁插返落個底板度,不過暫 ...
t9097 發表於 2020-2-15 03:25

咁都塞到落去...hdd 位唔頂咩?

咁都塞到落去...hdd 位唔頂咩?
諸葛亮 發表於 2020-2-16 01:11

夠位的,如果多一個port擺多張都可能得

夠位的,如果多一個port擺多張都可能得
t9097 發表於 2020-2-16 11:56

我想用部機裝VM 行steam...你呢個方法揾機會試下。但1060 得唔得?

我想用部機裝VM 行steam...你呢個方法揾機會試下。但1060 得唔得?
諸葛亮 發表於 2020-2-16 12:44

1060 要插外置供電的, 內置火牛應該唔夠, 除非外面放多隻火牛, 否則最盡只可以玩到 1050或者1650