點解刪除 user

本帖最後由 peterchu1 於 2020-11-5 16:09 編輯

我之前 map 一個 folder 時係用某個 user 身份登入 ( 不是用 windows 登入 )

我發現當我再另外 map 一個 folder 時 , 佢自動用番呢個 user , 應該記住左係部機度 , 我覺得好似不太安全 , 就算 disconnect 左 , 都可以 不用再 login 就 connect 到 , 可能因為我選左 remember user

可以 re-connect 同一個 folder 還可以 , 但可以 map 其他 drive 就唔太好

請問點樣可以刪除 user ?

thanks

Credential Manager見唔見到有?

TOP

用cmd
net use * /delete

TOP