[操作疑難] QNAP TS-453 Pro System Booting Problem

NAS 可以 boot 起,不過要成十幾分鐘,boot 起後操作正常,功能正常,不過 LCD display 不能顯示正常
畫面,祗停在 “ System Booting”.

請問有乜解救方法?

有無保都好,直接問qnap support.

我部 453 PRO, 都係死呢個位,無解。
可以諗定買咩新機。

Ching, 你會買乜嘢新機?

Ching, 你會買乜嘢新機?
jimmychan 發表於 2021-1-6 15:51

我入咗 TS673, 可以用M2裝APP,  用落都算唔錯。 或者考慮下 DS1621+, 我覺得都幾正。但兩部都係用AMD.

回覆 6# bedragon29

I am thinking of  TS473 or TS453D, I want 2.5G LAN.

回覆  bedragon29

I am thinking of  TS473 or TS453D, I want 2.5G LAN.
jimmychan 發表於 2021-1-7 16:05

473 for  sure

可否將 453pro 4隻HD (raid1) 直接放 673 而用得返開到機有返晒files?

我入咗 TS673, 可以用M2裝APP,  用落都算唔錯。 或者考慮下 DS1621+, 我覺得都幾正。但兩部都係用AM ...
bedragon29 發表於 2021-1-7 12:22

可否將 453pro 4隻HD (raid1) 直接放 673 而用得返開到機有返晒files?
java2 發表於 2021-1-8 17:50

我係由頭SET 過,因為要用M.2 裝APP, 所以算係改變咗個結構,應該冇得就咁升。