行SHR一問

而裝左2隻4tb,之後打算裝多兩隻16tb
甘日後如果壞左隻16tb系味一定要買番16tb
唔該曬

而裝左2隻4tb,之後打算裝多兩隻16tb
甘日後如果壞左隻16tb系味一定要買番16tb
唔該曬 ...
cat6 發表於 2021-6-6 23:22

到時如果能支援100TB,都可以放入去,
不過當16TB咁用。
4+4+16+16=SHR 24TB
4+4+16+100=SHR 24TB   84GB未使用空間

到時如果能支援100TB,都可以放入去,
不過當16TB咁用。
4+4+16+16=SHR 24TB
4+4+16+100=SHR 24T ...
jackwong717 發表於 2021-6-6 23:55

咁姐系換戈隻容量,唔可以細過壞原來戈隻

cat6 發表於 2021-6-7 00:31

玩得SHR就係想不停加大上去,用最平得最大容量,有保護。

cat6 發表於 2021-6-7 00:31

無論邊種RAID都係容量只可加唔可以減

同埋我想test下部機100人同時down野,會點,頂唔頂得順,有咩方法可以有大約100人同時系我部機down同一share link....
thanks...

同埋我想test下部機100人同時down野,會點,頂唔頂得順,有咩方法可以有大約100人同時系我部機down同一share ...
cat6 發表於 2021-6-7 03:36

如果你係 ext. download, 咁咪會係你 internet speed 限制, 大家一齊拖慢之嘛

如果你係 ext. download, 咁咪會係你 internet speed 限制, 大家一齊拖慢之嘛  ...
fakeman 發表於 2021-6-7 05:11

慢無所謂,想睇下部機頂到幾多人。

同埋我想test下部機100人同時down野,會點,頂唔頂得順,有咩方法可以有大約100人同時系我部機down同一share ...
cat6 發表於 2021-6-7 03:36 AM

貼link出來
epc站友幫你dos部機