回覆 89# kofz
嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩

有LINK 嗎?

我以為我永遠只會留在DSM 6

回覆  kofz
嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩

有LINK 嗎?

我以為我 ...
niceiceman 發表於 2021-7-19 09:16

https://drive.google.com/drive/folders/1l3r-Nh0JsvEbl2TIuZZxlwrdzryiDYu_?usp=sharing

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

回覆 92# kofz

是否不能再在DSVIDEO 看電視?
只能用TVHEADEND?

回覆  kofz

是否不能再在DSVIDEO 看電視?
只能用TVHEADEND?
niceiceman 發表於 2021-7-19 12:17

因為而家個 driver 已經同 tvheadend 整合咗

咁樣 tvheadend 就會佔用咗神棒

理論上經 ssh 打 cmd 停咗個 tvheadend

就可以比(Video Station) DS VIDEO 用到

其實我覺得 tvheadend 功能强大咁多

冇必要繼續用

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

回覆 94# kofz

絕對認同, 但要讓不懂電腦的人看電視, DS VIDEO 有好處

Screenshot 2021-07-19 at 7.19.08 PM.jpg

有冇人知點解會咁?

設備: ds916+ dsm7

DS216j 得512mb ram係咪唔升好過

回覆 96# niceiceman

唔好意思師兄,請問最後結果如何?轉左DSM 7.0?同用到神棒系DS VIDEO?我仲未敢升住。想睇下各位用落有冇問題先。謝謝。

kofz 發表於 2021-7-19 11:03

1618+ DSM 7.0-41890 安裝tvheadend_denverton-7.0_git-30.spk 會彈出套件檔案格式不正確...

我睇過CPU Package Arch是Denverton, 應該無選錯檔案 @@