回復 86 #wdtech

請問你是用什麼UPS?

via HKEPC Reader for Android

想問下師兄,剛上了7.0,之前用開transmission下載野放係USB HDD,宜家係咪一定用唔倒了?一定要用番DOWNLOAD S ...
cowegg 發表於 2021-9-20 03:09

建議你用 Aria2 好過用tranmission 多多聲 都可以download 落usb hdd

回覆 112# dan_dan

一定要係Docker情況下先用倒嗎??

想問下師兄,剛上了7.0,之前用開transmission下載野放係USB HDD,宜家係咪一定用唔倒了?一定要用番DOWNLOAD S ...
cowegg 發表於 2021-9-20 03:09

transmission同DOWNLOAD STATION
都可以下載去USB HDD
但 transmission好似無暫存放USB
總體來講transmission 1 D都唔好用

回覆  dan_dan

一定要係Docker情況下先用倒嗎??
cowegg 發表於 2021-9-20 13:41

係呀,google 搵 synology docker aria2

出事了,係7.0情況下裝docker aria2玩唔掂,跟住上網找由7.0降番去6.2,攪左一晚終於降倒,但宜家一樣完全用唔倒transmission

transmission同DOWNLOAD STATION
都可以下載去USB HDD
但 transmission好似無暫存放USB
總體來講tra ...
jackwong717 發表於 2021-9-20 15:28

我無用過Synology版transmission
但部動物機用開transmission-daemon,印象中set up個json file果時暫存有另一條path
唔知有無得改USB

已解決