所以選擇IP CAM第一件事就係有無onvif十扑,無就skip。
但不幸已入手的話搵下forum有無隱藏嘅onvif或者有rt ...
tingcrab 發表於 2021-7-21 15:59

請問有冇推薦嘅牌子同型號?

係呀,好多file,不過亦都方便既

你nas 開幾個不同身份,畀唔同小米cam,選唔同folder ,就可分 ...
dearkaki 發表於 2021-7-21 14:55

小米你用邊隻?

是,技術上係VM係做到。

如果唔想買拉臣直接買過部機,舊機唔賣走就當多兩個拉臣用合拼落去。

用NVR會 ...
tingcrab 發表於 2021-7-21 16:05

如果 nvr 功能上比唔上 nas,  咁vm 幾個不能說都好簡單。。。

如果 hivi cam 得, 買佢仲慳埋個 nvr.

回復 23 #Kin_2012

講一下我上次玩hik cam駁去nas錄,佢個色好怪,日頭顏色正常,夜晚就偏紅,調番夜晚正常,到日頭d色又好黃,調極都唔自動調色!唔知咩問題。

Android 紅米note8pro

回復 22 #adriant

我用小米1080p

Android 紅米note8pro

小米你用邊隻?
adriant 發表於 2021-7-21 21:47

小米而家229嗰隻,1080p,可上下左右郁,真心幾好用,我用嚟睇寵物

小米而家229嗰隻,1080p,可上下左右郁,真心幾好用,我用嚟睇寵物 ...
dearkaki 發表於 2021-7-21 22:37

小米野一定要用佢 app login 左先可以用 ?

小米野一定要用佢 app login 左先可以用 ?
Kin_2012 發表於 2021-7-21 23:29

SETUP好,自動抄片去nas

SETUP好,自動抄片去nas
dearkaki 發表於 2021-7-21 23:43

setup 果下要用米家 app?

setup 果下要用米家 app?
Kin_2012 發表於 2021-7-21 23:44

係