想玩(玩得掂)....想玩自己(玩唔掂)就用NAS,

一定NVR功能多

软件名称       
网络视频监控iVMS- ...
jackwong717 發表於 2021-7-23 14:04

我都驚最後變咗玩自己, 但出去睇過無線nvr好似唔太多選擇, 同埋唔知無線nvr.嘅接收好唔好。

我都驚最後變咗玩自己, 但出去睇過無線nvr好似唔太多選擇, 同埋唔知無線nvr.嘅接收好唔好。 ...
adriant 發表於 2021-7-23 14:36

無線係好少

回覆 61# adriant

玩無線就router + nas 啦, 最好cam 有5ghz wifi

真係唔建議玩大陸嘢,玩都盡量要搵Firewall頂住唔畀佢出街。我有支hik,個firewall成日有log話佢想連北京ip address(我已經停咗雲功能)。
我自己都有用Synology,一部NAS已經有兩支Cam License,用DS Cam App可以睇番Motion Detect倒嘅Event,好方便。不過4支Cam License就貴咗啲。

回覆  adriant

玩無線就router + nas 啦, 最好cam 有5ghz wifi
marcochl 發表於 2021-7-23 15:22

如果唔買國產咁Forscam C2M或者R4M會係好選擇?

真係唔建議玩大陸嘢,玩都盡量要搵Firewall頂住唔畀佢出街。我有支hik,個firewall成日有log話佢想連北京ip ...
XexeX 發表於 2021-7-23 16:24

我見淘x有license賣$240一個唔知堅定流

$240? Ching係指"synology surveillance station license"?

我見淘x有license賣$240一個唔知堅定流
adriant 發表於 2021-7-23 16:46

$240? Ching係指"synology surveillance station license"?
sony-vaio 發表於 2021-7-23 16:50

sorry打錯, 係290人仔先啱

用得CAM....就應當所有CAM都有機會出左街!
最緊要唔好放係敏感位!

用得CAM....就應當所有CAM都有機會出左街!
最緊要唔好放係敏感位!
jackwong717 發表於 2021-7-23 17:01

我全部都對門口同出花園度門影住, 儘量唔影屋內嘅野。