[測試] SYNOLOGY有新APP,"DRIVE X"

我裝左有D多餘感覺,
佢有相片同WECHAT BACKUP
大家有興趣可以去試下

https://event.synology.com/en-ca/Synology_Drive_X

该应用版本为概念版,目前仅支持安卓手机,且仅供体验与反馈使用

iOS有咩辦法...等 ...
jackwong717 發表於 2021-9-20 10:53

close system 真係冇計... 又唔係幾信得過街邊嗰啲iTunes backup explorer

微信相片備份呢個功能好吸引喎!
師兄對於一個功能有啲乜嘢comment?

如果剩係得iOS有咩辦法? ...
blaze 發表於 2021-9-20 10:10

该应用版本为概念版,目前仅支持安卓手机,且仅供体验与反馈使用

iOS有咩辦法...等

微信相片備份呢個功能好吸引喎!
師兄對於一個功能有啲乜嘢comment?

如果剩係得iOS有咩辦法?

但你有無screenprint?或在facebook save 相片?
佢哋既folder 是否在 "DCIM"  內呢? ...
dearkaki 發表於 2021-9-14 17:11

會有,dcim有10個folder,backup相,只會有相

紅米note 8 Pro
佢喺DCIM入面係有camera folder,
但係如果選backup相DCIM就得
jackwong717 發表於 2021-9-14 16:56

但你有無screenprint?或在facebook save 相片?
佢哋既folder 是否在 "DCIM"  內呢?
Screenshot_20210914-171200_File Manager.jpg

ching 你用咩機?

我samsung,係 DCIM >  Camera 先係相機既相播
dearkaki 發表於 2021-9-14 16:49

紅米note 8 Pro
佢喺DCIM入面係有camera folder,
但係如果選backup相DCIM就得

dcim=Camera
jackwong717 發表於 2021-9-14 16:47

ching 你用咩機?

我samsung,係 DCIM >  Camera 先係相機既相播

ching 你都好似無得淨選 "Camera" 個 folder 播
dearkaki 發表於 2021-9-14 16:16

dcim=Camera

回復 dearkaki

可能同手機版本有關,
我見如果個資料夾係有相的話,佢會自動找出來。

Android 紅米note8p ...
jackwong717 發表於 2021-9-13 16:53

ching 你都好似無得淨選 "Camera" 個 folder 播