XXX, 好易裝

但。。。。。。唔知點解經常睡死
boysbehei 發表於 2021-10-25 15:03

所以XXX用來玩下就得, 真係有重要資料, 都係買返個正品用, 有時D bug 真係update 慢小小都死得人

所以XXX用來玩下就得, 真係有重要資料, 都係買返個正品用, 有時D bug 真係update 慢小小都死得人 ...
kk30 發表於 2021-10-25 07:28

我用黎做Backup NAS,勝任有餘!

用XXX會唔會指定hardware????
or 一般pc hardware 都可以???
version最多去到5+1 or 5+2 ????

咁買張10G卡加ssd行vm, 剪片都好爽喎, 即使佢update唔到

咁買張10G卡 ...
vtsuper 發表於 2021-10-25 17:33

試緊一般用有冇問題先
螢幕擷取畫面 2021-10-25 175307.jpg

咁買張10G卡 ...

XXX用10G卡要對型號搵DRIVER.

試緊一般用有冇問題先
jackwong717 發表於 2021-10-25 17:54

咁勇

咁勇
smallbbbb 發表於 2021-10-25 19:28

一般用中....仲要ESXI下...

咁買張10G卡 ...

其實如果你齋做 storage 無咁多特別佢嘅 feature 要用的話,用 TureNAS/OMV 果 d 實際 d....

咁勇
smallbbbb 發表於 2021-10-25 19:28

搵部pc,再用ssd去試,
明天試下用6.23裝好dsm,
再用7.01引導升上去睇下得唔得。

回復 49 #jackwong717

等睇變磚