回覆 56# antonyhk
師兄 ,可以給我網頁嗎?.謝謝

回覆  antonyhk
師兄 ,可以給我網頁嗎?.謝謝
patrick888 發表於 2021-10-27 09:10 AM

已pm

回覆 56# antonyhk

C兄請PM...thx

閒魚最近我見過有暴風二代靚仔殼,跟埋J3455底板,16GB SSD連台達電源都係618人仔,我覺得買得過,但只可以插兩個3.5同一個2.5。
我自己之前買個殼,冇得飛走電源都要接近200蚊,仲有返黎發現好殘。
我有正版918+,有用ssd x2做快取,用落速度收曬貨。CPU都係J3455。

早排淘寶買咗呢個,可放matx板
BECKHAM 發表於 2021-10-25 23:18

C兄呢個箱好唔好用?
裡面放緊咩板U?
想參考下...

C兄呢個箱好唔好用?
裡面放緊咩板U?
想參考下...
khf 發表於 2021-11-6 03:24

暫時放蝸牛星際裏面嗰套j1900的itx主板,因為我要等下次換電腦再將現有的matx板加U放到呢度,機箱我好滿意,因為全新可以放8硬碟呢個已經最平

回覆 76# BECKHAM

j1900就好似有D大材小用~
不過唔知有冇matx直接有8sata呢?
如果唔係就要加卡

回覆  BECKHAM

j1900就好似有D大材小用~
不過唔知有冇matx直接有8sata呢?
如果唔係就要加卡 : ...
khf 發表於 2021-11-6 20:37

搵翻舊款B75 mATX底板

搵翻舊款B75 mATX底板
KinChungE 發表於 2021-11-6 21:22

陰公~ 依家D版pcie通道分晒比m.2, sata 少晒

陰公~ 依家D版pcie通道分晒比m.2, sata 少晒
khf 發表於 2021-11-6 21:36

唔關事, 當年仲少pcie
只不過果時onboard只得一粒sata 3 (1 x sata 3 + 5 x sata 2)
廠覺得放多D sata 3吸引D, 所以B75/Z77果類大部份都有外加chipset既sata 3
(其實外加既sata只用pci-e 2.0 x1)