裝好左!
big_nature 發表於 2016-7-16 08:02

Ninja Cat 呢排出得好密. 14388 都出左slow ring.

回覆 61# 556556bt

依家用老虎部機裝住先!
等正式版出左,會重新裝過!
因為部機有個old file.
等你還原之用!

回覆  556556bt

依家用老虎部機裝住先!
等正式版出左,會重新裝過!
因為部機有個old file.
等你還原之用! ...
big_nature 發表於 2016-7-16 12:45

哈哈。 呢D大build 我都會安過. 中間咁多野撈埋落去. 有issue 都唔知邊part. 得個嘈都係攞黎搞.
正常一部機咁上下都要大掃除.

回覆 63# 556556bt

我用番W10個原生倉頡!
老虎立即話尼個唔好用!
要裝番個舊W7倉頡!

我用番W10個原生倉頡!
老虎立即話尼個唔好用!
要裝番個舊W7倉頡!
...
big_nature 發表於 2016-7-16 13:40

唔慣丫嗎。最主要都係D字既排序問題。打人大口, 下下出個佑字先真係吹鬼漲。 打個鬼字出個么字先。 唔明邊D排既。唔做dynamic 都要跟常用字次序啦。

回覆 65# 556556bt

如果佢有智能分析,睇番使用者選字習慣。
咁就皆大歡喜。

如果佢有智能分析,睇番使用者選字習慣。
咁就皆大歡喜。 ...
big_nature 發表於 2016-7-16 15:01

俾d 速成人投訢丫嗎,話成日褪位。呢班膠友救仁得仁啦
本身上代既新倉頡(2002出既)就係已經係有呢個功能。根據user pattern,常選用既排頭。而default 本身,生僻字一定係尾。拍space 就自選首字。

但有班傻佬,話唔static 唔識用。打速成打到記得數字次序話快過倉頡云云... 今次終於攬炒了!

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

回覆 67# 556556bt

我裝番個W7倉頡畀老虎!
佢就冇投訴!

我裝番個W7倉頡畀老虎!
佢就冇投訴!
big_nature 發表於 2016-7-16 15:34

都唔係長遠方法。唔知有無人抽到win 8 個用住用住先呢。雖然打橫,但話晒個次序係人用架,又可以metro, desktop 2邊用

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - iPhone

回覆 69# 556556bt

我就冇乜所謂!
但睇落覺得W7個倉頡係簡潔D!