[其他] Windows Defender萬歲

今朝真係多謝Windows Defender, 令到全間公司暫停運作咩都做唔到, 除咗IT部門之外.

部部電腦已經disable咗windows defender, 但係今朝部部機都彈出嚟要求啟動之餘, 最重要係佢強制停晒公司自制嘅所有system, 所有運作因為咁停晒, 真係冇得頂!!

細公司學咩人自制軟件

今朝真係多謝Windows Defender, 令到全間公司暫停運作咩都做唔到, 除咗IT部門之外.

部部電腦已經 ...
louiefan 發表於 2018-2-1 11:06

咁樣今日IT部咪好忙囉?

Win 10 ?

詳情?

部部電腦已經 ...
louiefan 發表於 2018-2-1 11:06

MS, Good Job

都冇咩詳請, 今日IT重搞緊.
尋日局部運作後今朝都重有部份機未起返, 搞到我尋日都唔夠膽用公司機上epc.

windows defender真係好惡, 可唔可以叫MS set定要收幾多個bitcoin完全停咗佢??

有其他公司既ANTI VIRUS..應該唔會ENABLE個WO..新BUG?

Win 10 ?
tphk98 發表於 2018-2-1 11:52

覆錯咗... 不過都係Win10

咁佢地用咩自制野玩成咁
DGCNYO 發表於 2018-2-1 12:06

個系統好勁架, 可以做呢樣可以做嗰樣, 冇人可以override到...

(老實講, 作為一個operator, 我都唔係好了解. 聞說資料同外國公司即時同步, 文件submit上去就自動加密咁... 我淨係覺得似google drive之嘛.)