好心你la, control panel 色彩管理 mon1 / mon2 調轉左十幾年都唔出聲, 錯colour space好多時就係呢個bug ...
kingofpower001 發表於 2019-9-18 12:44

不嬲啲人用得雙Mon就多數都用同款兩隻校一樣設定咁樣咪冇分別,調轉1/2Mon Color Profile Bug相比起炒Network/炒Audio Output嘅Bug簡直係微不足道,調轉咗仲有得用但係炒咗就用唔到喇。

intel LAN會抄架咩

死蟹卡唔update都抄架la , 蟹本身就是爛中之爛, 一有蟹chip的hardware我就不買
kingofpower001 發表於 2019-9-18 12:55

大把人同一Set Intel NIC同蟹Chip用Win7唔Update Driver唔抄,用Win10唔Update Driver都抄,咁更加證明係Win10啲更新檔嘅問題。
M$都唔係第一次喺更新炒車之後承認係佢嘅問題啦。

有蟹chip嘅hardware你就唔買?咁你而家用緊邊塊底牌?

Steam 73%人用windows 10

via HKEPC Reader for Android

只要更新唔炒 我覺得係好過win7
hinhinc 發表於 2019-9-18 12:23

今個月1903既CU多bug到...
MS官方已經確定
1)繁中和簡中中文輸入法出現高CPU使用率
2)部份用Intel和Broadcom Wi-Fi adapters既電腦會出現Wi-Fi不能用
3)Start menu和Windows Desktop Search出問題
4)打機時音響出問題

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-information/status-windows-10-1903

多數人免費用, 多人用無point轉

最大問題是中文輸入法.....真係同好多野唔夾......好多game中文輸入都有問題......
打機真係留在win7會小0的問題......
連blizzard 既game 都可以中文輸入出現問題............真係唔知邊個有問題......
玩魔獸時0的人成日問點解唔講野.......佢又唔知....一打中文....所有制都痴曬線.....所以一句野都唔講得.............................

最大問題是中文輸入法.....真係同好多野唔夾......好多game中文輸入都有問題......
打機真係留在win7會小0 ...
VADER 發表於 2019-9-22 15:39

你可以選唔用windows

公司機monthly update 完, 又擅自改hardware update 去yes