Win10
1衰樣衰扁平化風格、
2衰瘋狂自動更新扯爆HDD頻寬、
3衰裝唔到Driver都係咁自動重試,搞到炒Driver就 ...
Okt04175 發表於 2018-7-31 13:05

1. 簡單介面有助改善導航力,如果不可取,iOS和Android也不會在較新版本仿效。
2. 定時更新目的是確保系統套用最新安全更新,如果系統長期沒有更新會有安全風險。
3. 軟硬體兼容問題不能完全歸咎於OS。
4. 一次過將常用和非常用設定一併顯示可會影響用戶體驗。

via HKEPC Reader for Android

Window 10 beta時我用左一陣已經放棄
一向唔碰osx都買mac用就知w10幾垃圾
兩個控制台高不成低不就,兩頭唔到岸

Win10根本係將mobile n desktop os 硬炒埋一碟既產物

Window 10 beta時我用左一陣已經放棄
一向唔碰osx都買mac用就知w10幾垃圾
兩個控制台高不成低不就,兩頭唔 ...
carlkyo 發表於 2018-7-31 18:36

設定app包括常用設定,「控制台」包括非常用設定,如果一併顯示或會混亂。

Win10根本係將mobile n desktop os 硬炒埋一碟既產物
carlkyo 發表於 2018-7-31 18:40

現時微軟已經放棄了Windows Mobile,會走回頭路嗎?

Win10極不穩定
用戶體驗極差
刪完既野更新完又返返來
當係surface下載YouTube app 時卻出現
這是手機用既App
永不錄用

文書機  excel outlook會自炒 幫你close

Win10好既唔做
唔好既做晒
未試過用win用得咁難頂
畫蛇添足

Ms唔出返我地熟悉既win7後繼版
以後愈來愈多人用Linux osx
用win10有奴性
明明唔好用都要話好用叫人用

Win10極不穩定
用戶體驗極差
刪完既野更新完又返返來
當係surface下載YouTube app 時卻出現
這是手機用既Ap ...
carlkyo 發表於 2018-7-31 18:47

Windows有beta版本,beta發現不到問題,在正式後才被發現,是beta測試者問題。