回覆 8# kamcm

無錯, 習慣成自然, 好多 "斯德哥爾摩綜合症" 患者出現。。。

6部同model samsung notebook update 1903 時藍畫面,之後入windows 前出error, 多左3個選擇入windows, 永不能直入windows,  重裝唔煩落去了

暫時應該我最大獲

config.
i5 8500
ASUS B360M-A
無 display card

1.  無 speaker
2.  關機不能,只可以 ...
ppp1225 發表於 2019-7-29 01:31

我部華碩骰仔VC-66C機就係咁,死左sound card driver,搵唔到喇叭,同埋熄唔到機,響windows shut down 之後部機斷唔到電,power 燈長著,要按實power 制幾秒強制 power off  先得
https://www.hkepc.com/forum/view ... &extra=page%3D4

唯一比你好係可以 run 到CPUID HWMonitor,但無助解決問題,暫時用藍芽駁外置喇叭解決sound card driver 問題,熄機要靠長按power 制,如果你搵到解決方法請通知一聲,如果我搵到方法解決都會PM 你

強烈譴責微軟粗暴對待客戶,
強制安裝未完善的系統更新檔。

又俾佢搞到speaker無聲

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)
pikachu0790 發表於 2019-7-28 09:08

https://www.hkepc.com/forum/view ... ;page=1#pid38627720

patklchung 發表於 2019-7-29 17:39

多謝通知

剛剛洗完機,回歸 1809

Microsoft 食屎。

我又是響windows shut down 之後部機斷唔到電,power 燈長著,要按實power 制幾秒強制 power off  先得...我又係WINDOWS 10 1903
有冇人有解決辦法?

無方法停左update
laueye 發表於 2019-7-28 09:52

暫時還可以。

多謝通知

剛剛洗完機,回歸 1809

Microsoft 食屎。
ppp1225 發表於 2019-7-29 21:41

過一排又會叫你 update

過一排又會叫你 update
觀星是答案 發表於 2019-8-5 14:48

其實已經有 1903 update,
不過,1903 可以選擇唔 update,不是強制 (暫時)

現在都係用緊 1809