[Windows XP] 典解 xp mode 的 xp 都要 active......

話說用開的 xp mode 係 vm workstation 行,移去另一部機,竟然要我入 key 去 active....., 邊道搵個 key 比佢 active, 試過好幾個現成野都唔 work, 點救,現在連 login 都log 唔到

話說用開的 xp mode 係 vm workstation 行,移去另一部機,竟然要我入 key 去 active....., 邊道搵個 key  ...
x37 發表於 2020-10-13 16:16

換機都要重新啟動。

話說用開的 xp mode 係 vm workstation 行,移去另一部機,竟然要我入 key 去 active....., 邊道搵個 key  ...
x37 發表於 2020-10-13 16:16

順手放棄佢

換機都要重新啟動。
daemongmong 發表於 2020-10-13 16:27

請問去那裡找個 active key ?

請問去那裡找個 active key ?
x37 發表於 2020-10-13 16:45

不知道。根據官方解釋,XP mode只可以在Windows自附的Virtual PC內執行,不可以遷移到其他VM軟體執行。

不知道。根據官方解釋,XP mode只可以在Windows自附的Virtual PC內執行,不可以遷移到其他VM軟體執 ...
daemongmong 發表於 2020-10-13 16:51

咁就煩啦

比錢用正版,仲多限制過開心

咁就煩啦

比錢用正版,仲多限制過開心  ...
x37 發表於 2020-10-13 16:53

你將個image搬去其他軟件已經違反左佢條款, 等於翻版
不嬲要跟足規舉做都難過用"自己既方法"做, 但係公司要跟足license冇計

回覆 6# x37

I pm a XP pro key to you, hope it's help

咁就煩啦

比錢用正版,仲多限制過開心  ...
x37 發表於 2020-10-13 16:53

其實打去問 M$ 就得

其實打去問 M$ 就得
Kin_2012 發表於 2020-10-13 20:16

Win7 end of support, 唔會理你