成日改 ui,仲要改黎係無謂
真心希望佢快 d 摺埋,人人用哂 linux / chromeos / macos 算

慣左.
bobopig 發表於 2021-9-7 12:14

唉,東家唔打打西家,唔好用唔使錢都唔用,有決心習慣都可以改,linux安裝方便,使用又方便,何苦受win10氣.

我已經Plan咗轉去Ubuntu,只不過Win7仲用得就用埋最後一段時間,咖哩佬主導M$之後啲新產品真係唔用好過激 ...
Okt04175 發表於 2021-9-7 12:49

Linux係要來用,windows係要來玩,你踢我出insider,我賴死唔走,你要比錢買cdkey,我係都唔比錢,有本事就杜絕開心版.win7唔好玩,改改bios就乜版都變正版,無乜難度.

我已經Plan咗轉去Ubuntu,只不過Win7仲用得就用埋最後一段時間,咖哩佬主導M$之後啲新產品真係唔用好過激 ...
Okt04175 發表於 2021-9-7 12:49

試下 ZORIN OS 睇合唔合胃口

試下 ZORIN OS 睇合唔合胃口
chue 發表於 2021-9-7 22:17

Download咗ISO,得閒時試下。

唉,東家唔打打西家,唔好用唔使錢都唔用,有決心習慣都可以改,linux安裝方便,使用又方便,何苦受win10氣. ...
thomas6681 發表於 2021-9-7 14:09

工作必須用 windows ,冇得選擇

香港人大部份連windows都未舞得掂,唔好講linux,話用linux取代windows已經十几廿年了,結果都係得個講字.政府機關和大部份企業都係用office,要改變唔係咁容易.我係玩電腦,電腦出現任何問題都係小事,無乜大不了.任何系統我都玩,係黑果就扯白旗,怕怕.

回覆 17# thomas6681

黑果你要由零開始砌其實唔難, 難係難在你固定唔改變現有硬件嘅情況下去玩

回覆 17# thomas6681

好多人仲用緊win7 ,連win10都唔識用,唔好話linux

本來就冇必要手動磁盤清理