新手買公路車

請教各位師兄,小弟一直用開朋友送的山車都有6年多,因很多地方都已生繡同太重。最近想買一部公路車輕d又快d, ,我唔算好迷個種,但一星期會踏兩日至三日(住新界),預算唔多大慨5千蚊到,新同二手都可以。請問有什麼推介?

FUJI SPORTIF 1.1 DISC
車架材質:        A2-SL compact double-butted alloy w
顏色:        紅/白
前叉:        FC-770 Cross carbon blade, alloy crown w
煞車組:        Avid BB7 mechanical disc for road, 160mm / 140mm rotors
變速器:        Shimano 105, STI, 11速
鏈餅:        Oval Concepts 520, forged 6066 arms, 50/34T
前變速:        Shimano 105
後變速:        Shimano 105, 11速
飛輪:        Shimano 105, 11-32T, 11速
輪組:        Vera Corsa DPD22, double wall, 28 / 32h Formula disc hubs
重量:        ~10.31kg
$50XX

FUJI SPORTIF 1.1 DISC
車架材質:        A2-SL compact double-butted alloy w
顏色:        紅/白
前叉:        FC-770 Cross c ...
doppelganger 發表於 2017-5-28 22:13

感謝師兄回覆,因為我唔識裝車,請問呢d parts可以係邊到買,同有冇鋪頭代裝?謝謝指導。

只係單車舖現貨車(亞洲)

只係單車舖現貨車(亞洲)
doppelganger 發表於 2017-5-29 10:41

用GOOGLE找到了亞X單車,請問是這間嗎?因不懂,謝謝。

用GOOGLE找到了亞X單車,請問是這間嗎?因不懂,謝謝。
OLD-XEON 發表於 2017-5-29 10:51

正確

FUJI小心係香港都買到淘寶A貨.
因為A貨太濫,
真貨2手都受影響.
平平地.入部2手美記算啦.
玩完放翻出去蝕果D當租車費啦

回覆 6# doppelganger

謝謝!

FUJI小心係香港都買到淘寶A貨.
因為A貨太濫,
真貨2手都受影響.
平平地.入部2手美記算啦.
玩完放翻出去蝕果D ...
伏喱哩 發表於 2017-5-29 13:39

師兄,謝謝提點,請問有沒有推介?因為真的不懂。麻煩你~

Or Claris仲好!

唔係咁好,  唔使買105件啦! Sora算啦!

LG g pro 2   F350-S  後備 紅米 note 3

Pebble -> LG G watch R