兩千幾想買部16"折車有無更好推介(己買)

大陸踩過Fd部風行14",感覺唔錯,想淘部風行1416或者用1618裝 16"屯門區內踩翻工

睇中果部就2000人仔咁即係2千4 5港紙咁,黎個價位有無其他好選擇?因土地問題,唔折唔諗

返工路程有幾遠?

返工路程有幾遠?
tchosam 發表於 2019-4-8 00:14

5km河邊平地,少斜

輕鐵都30min我覺得踩車應該可以快過佢行路都係一個鐘,踩車無理由快唔到一倍

風行14吋 單速或外3 OK啦
行路一個鐘,踩車15-20分鐘得啦

風行14吋 單速或外3 OK啦
行路一個鐘,踩車15-20分鐘得啦
PCKeung 發表於 2019-4-9 10:40

我同事再遠D佢都只係20min

風行我打算砌16" ,14"似乎真係太細,雖然我幾鐘意細轆果種靈活感...

打算係1416 同1618之間選擇,都有諗過FGC1611不過太貴...

諗住星期6上大陸砌,國內朋友有比較相熟既鋪

要靈活一定係412款,即係1401, 1416 都可以。
但我覺得要保持14吋,14車架改16好醜樣。

要靈活一定係412款,即係1401, 1416 都可以。
但我覺得要保持14吋,14車架改16好醜樣。 ...
PCKeung 發表於 2019-4-11 11:07

FGC1609 1611都有諗過,不過好貴

不過1416 16"我又覺得幾好睇,412就夾硬D....

1618都有諗不過個款就唔多鐘意咁.....所以1416暫時係首選

放風行14" 黑色
內3速

放風行14" 黑色
內3速
nganshiu 發表於 2019-4-11 23:15

14邊款先,雖然我更傾向16