[購買問題] 風行折車有冇邊部比得上k3 plus?

風行折車有冇邊部比得上k3 plus

K3無貨,唔知風行邊部有得比?

新華南介紹架風行freedom幾正甘

via HKEPC Reader for Android

新華南介紹架風行freedom幾正甘

peterbaby 發表於 2020-6-26 22:46

佢無講邊忽比得上

風行對得k3 plus應該得gust(FGC16xx)
但gust係鋼架,亦係針對16吋而設
所以唔會好似原本係14吋魔改而成嘅k3 plus咁接起來面積細,同比起鋁架輕

freedom雖然可以16吋但本身設計就唔係俾16吋,似大行dove uno(412),所以16吋後好多限制(例如裝唔起泥檔,只可以用縮窄咗嘅C煞)
而且freedom設計係3速但5速改裝好少,但比起412好咗唔少
所以freedom個對手係k3同一堆14吋摺車爲主

風行對得k3 plus應該得gust(FGC16xx)
但gust係鋼架,亦係針對16吋而設
所以唔會好似原本係14吋魔改而成嘅 ...
bam1a 發表於 2020-6-27 22:12

freedom即係邊個車架?

freedom即係邊個車架?
roytam1 發表於 30/6/2020 16:35

14吋螞蟻架
即係大陸所謂嘅FGA1402
但設計咗嘅車架有個稱號唔用用代號做名真係好弱智先唔講呢個型號名,尤其佢refresh車架都唔會改名改代號

K3+淘寶有貨了

K3+淘寶有貨了

peterbaby 發表於 2020-6-30 23:06

你指淘寶?

K3+淘寶有貨了

peterbaby 發表於 2020-6-30 23:06

我知,但計返同香港差唔多價

仲要無保養,所以都放棄

你指淘寶?