單程由沙田去元朗用兩個半少時算快定算慢?

第一次踩果時用咗4小時
試過一次由沙田去屯門來回用咗13小時

係呀弱腳, 以前淨係識爆短斜短SEGMENT無耐力.
我單邊去34細圈32, 大圈30係深井迥旋處上番黎好吸血, 帶風 ...
hohohea 發表於 2021-1-3 23:25

今年肺炎我都冇操
只能樓梯機keep肌/心肺

以南生圍做例子
strava kom好似AV40/圈
化做樓主快/慢
AV40-AV37=快
AV35=合格
AV32以下=慢
AV15=睇吓風景,享受下生活算啦,唔好討論快慢

其實50-100km
RB AV30以下都係慢(當然,如果用Gobee就係快)
一係努力,一係睇開啲,唔好強求

青公低過AV32都係慢(唔係串你,純引用strava data)
新年大冷
嘉頓->屯門

係貨碼AV37
青公AV32
都比MTB ...
madebyp90 發表於 2020-12-28 17:57

係呀弱腳, 以前淨係識爆短斜短SEGMENT無耐力.
我單邊去34細圈32, 大圈30係深井迥旋處上番黎好吸血, 帶風果個如果青公例局/RCC團踩佢可以40 =,=
我都係今次踩先知操大圈先有用. 就係因為深井上番黎果個位頂到唔爆既話就有成績. 我遲D都希望可以認真操下大圈仲要吊埋車尾.

MTB 青公32勁呀我都有架MTB, 市爆燈位無問題, 但青公果D一長就好易俾多左力

要討論快定慢
元朗->三多(25-27km),60-70min內先叫合格
做唔到,就享受單車算啦,唔好介意快定慢

尋日青公大圈PR, 踩到隻狗錦食埋快車手風尾先有av30~hehe~~
全程60k 大約24 ...
hohohea 發表於 2020-12-28 11:26

青公低過AV32都係慢(唔係串你,純引用strava data)
新年大冷
嘉頓->屯門

係貨碼AV37
青公AV32
都比MTB放我星,係海放個隻

唔好計RB個批頭車

你當我普通人未見過世面就得
mop 發表於 2020-12-28 04:16

2016年巴西奧運
男子200km,上埋山,AV40完賽
女子100km,AV30完賽

AV15係單車界真係路障速度,Gobee車都做到
我strida單速, 觀塘->元朗,tst去元朗都AV16
佢問快定慢,只係照實答

我元朗廣場出發去鹿頸400米,行40km AV28 garmin data(包埋廁所,燈位)
都比group友放星
av30行馬路 ...
madebyp90 發表於 2020-12-28 03:26

尋日青公大圈PR, 踩到隻狗錦食埋快車手風尾先有av30~hehe~~
全程60k 大約24

你當我普通人未見過世面就得

25都慢... 加加減減實際要上到3x先得...?
mop 發表於 2020-12-27 20:21

我元朗廣場出發去鹿頸400米,行40km AV28 garmin data(包埋廁所,燈位)
都比group友放星
av30行馬路只係叫中等
under30=慢(當然,av25行單車徑就係快)

38km(元朗到大圍mtr, 2.5hr=AV15)
AV15叫快?

20KM已經好快,好多位要等燈同上落斜