噚晚都買左呢塊板, 但未有時間裝機試.
我想問下, 底板背面上HS時會唔會比粒電容腳頂住 ? 呢2粒電容的腳正好係累絲位直線中間,如圖中紅圈位置:

支持開箱

老實說,大問題一定冇
而家長期超住黎行都冇話hang機藍畫面果d
我只有一個minor野未搞好
就係開機過左bio ...
MandyStarz 發表於 2012-4-26 11:03

C兄, 機已裝好, DRIVER都裝好, 但係無你講果仲好耐先入到WINDOWS的情況
我用SSD, 都係30秒入到WINDOWS

回復 31# jerrychan0610
如果會頂到,PWM個堆都一樣會頂到

唔知你邊隻HS好難講,但Z77板好多都係咁既距離
暫時未聽過有頂既情況
至於背面不如話會唔會頂到個CPU強化金屬好過...呢個唔會頂到

回復  jerrychan0610
如果會頂到,PWM個堆都一樣會頂到

唔知你邊隻HS好難講,但Z77板好多都係咁既距離
暫時 ...
tuyylihk 發表於 2012-5-5 22:52

原來我隻HS底部係X型的, 所以無頂到..

C兄, 機已裝好, DRIVER都裝好, 但係無你講果仲好耐先入到WINDOWS的情況
我用SSD, 都係30秒入到WINDOWS ...
jerrychan0610 發表於 2012-5-5 22:28

其實唔止係我
其他Z77用家都有類似情怳:
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1
我估都係SATA port作怪
但我又冇時間搞

其實唔止係我
其他Z77用家都有類似情怳:

我估都係SATA port作怪
但我又冇時間搞 ...
MandyStarz 發表於 2012-5-6 03:59

你BOOT機的HD插第幾個SATA?
佢有張紙貼係個SATA插位度話要插SATA0會快D BOOT機.
呢條片係啱啱整的, 大約10多秒就去到LOGIN, 要完全LOAD到入WINDOWS就要1分鐘:
http://youtu.be/OpbGcYdrNCU

支持開箱~支持

噚晚都買左呢塊板, 但未有時間裝機試.
我想問下, 底板背面上HS時會唔會比粒電容腳頂住 ? 呢2粒電容的腳正好 ...
jerrychan0610 發表於 2012-5-5 10:32

希望能解答你的問題