原帖由 Chris1231 於 2008-10-14 22:35 發表
搞黎做乜呀 , 浪費d錢
何苦要為難架7人車

前排我返大陸見到有架香港既七人車換晒四隻brambo鮑魚

原帖由 小賤賤 於 2008-10-18 12:16 PM 發表

前排我返大陸見到有架香港既七人車換晒四隻brambo鮑魚

依家d alphard好興改brembo

原帖由 gmini 於 2008-10-16 20:30 發表

咁都已經好好刹, 點解要換VRM, 有一次好大雨, 成車人行到屯門巿中心對出塞車, 踩極都冇BRAKE, 踩多幾次先停到, 差D炒先知唔系四碟同單庶唔系咁好刹, 特別大雨尾鼓可能入左水, 咪攪吓佢囉, 本應唸住同隻碟開隆同坑, 同都唔平, 咁咪搵套二手VRM囉.

VRM果套真係唔錯 , 唔太貴又夠用 , 我以前渣 MX-G 都改左 , 好收好多

以前原裝果套 係雨天 跟本係垃圾 , 會著ABS 但都係停唔到

原帖由 Chris1231 於 2008-10-18 12:59 發表

VRM果套真係唔錯 , 唔太貴又夠用 , 我以前渣 MX-G 都改左 , 好收好多

以前原裝果套 係雨天 跟本係垃圾 , 會著ABS 但都係停唔到

braking  system 再勁都好
條tire 跟唔到 只會做成lock死軑
所以如果換完brake 碟皮/ 鋼喉
不防用d 咬地d o既tire

避震方面,只換彈弓唔換吸震筒得唔得哩?

另外頂巴粗幼有無分別嫁,因為係唔係都要係日本訂

得cusco HK有現貨
Tanabe有兩款,一款10290yen一款17000yen

另外RSR同Greddy都有出tower bar岩我用,陣間post link

另外brake皮,而家我有三個選擇想換,係:
Endless既MX72
Project Mu既Bestop
同埋豐田原裝,點分邊隻好d?靠摩擦系數?