原帖由 Derek.C 於 2008-10-18 14:08 發表

braking  system 再勁都好
條tire 跟唔到 只會做成lock死軑
所以如果換完brake 碟皮/ 鋼喉
不防用d 咬地d o既tire

所以改完VRM 2Dot 跟手就換晒4條 RS-2

原帖由 FW3152 於 2008-10-18 18:42 發表
另外頂巴粗幼有無分別嫁,因為係唔係都要係日本訂

得cusco HK有現貨
Tanabe有兩款,一款10290yen一款17000yen

另外RSR同Greddy都有出tower bar岩我用,陣間post link

另外brake皮,而家我有三個選擇想換,係:
Endless既MX72
Project Mu既Bestop
同埋豐田原裝,點分邊隻好d?靠摩擦系數?

我覺得你用原廠皮已經夠

原帖由 Chris1231 於 2008-10-19 01:20 發表

我覺得你用原廠皮已經夠
冇人會"鹽"brake 多o既

架車好收左.....................自然會諗點樣可以再好力d

換k9啦.............

原帖由 Derek.C 於 2008-10-19 03:50 發表
冇人會"鹽"brake 多o既

架車好收左.....................自然會諗點樣可以再好力d

講開迫力, 我架00 cube 上個月返廠小修出黎之後有排重brake 冇左格格聲, 而家又黎
係咩問題?

原帖由 Chris1231 於 2008-10-19 01:20 發表

我覺得你用原廠皮已經夠

而家就係原廠皮加原裝細單遮,要踩好深先有反應

鮑魚我一定唔換嫁喇,想換d好d brake皮,無人嫌brake太好收掛

原帖由 傻仔然 於 2008-10-19 04:04 發表
換k9啦.............

我唔係極端灣路狂

想轉灣stable d,而家係好側,側過部維他奶

維他奶原裝有頂巴,所以諗係唔係無左頂巴所以咁側

原帖由 G544 於 2008-10-19 11:28 發表

講開迫力, 我架00 cube 上個月返廠小修出黎之後有排重brake 冇左格格聲, 而家又黎
係咩問題?

ABS

原帖由 FW3152 於 2008-10-19 12:14 發表

我唔係極端灣路狂

樓主點解覺得裝頂巴會無咁側 頂巴作用只是加強車架的剛度

原帖由 FW3152 於 2008-10-19 12:14 發表

我唔係極端灣路狂

唔洗諗 , 要唔側一定係 避震+彈弓

我渣架Accord CD6都係踩好深先Feel到慢慢收 , 同樣是 1715

咁你換d 靚皮同原廠皮 個價差幾多?

記唔記得肥佬架Sunny佢用原廠皮都好好收 , 你試下去zip皮