原帖由 G544 於 2008-10-19 11:28 發表

講開迫力, 我架00 cube 上個月返廠小修出黎之後有排重brake 冇左格格聲, 而家又黎
係咩問題?

點樣重dup 格格聲? 碟響 定係 ABS作動聲? 我重Dup 就吱吱聲 , 無乜皮

原帖由 Chris1231 於 2008-10-19 16:17 發表

唔洗諗 , 要唔側一定係 避震+彈弓

我渣架Accord CD6都係踩好深先Feel到慢慢收 , 同樣是 1715

咁你換d 靚皮同原廠皮 個價差幾多?

記唔記得肥佬架Sunny佢用原廠皮都好好收 , 你試下去zip皮

我之前部cd5 換左碟皮,鋼喉 同5.1 同brake fluid 好好收
e+ 同樣o既野.............不過用hp+皮更好收

原帖由 Derek.C 於 2008-10-19 16:47 發表

我之前部cd5 換左碟皮,鋼喉 同5.1 同brake fluid 好好收
e+ 同樣o既野.............不過用hp+皮更好收

換鋼喉唔好增加好收程度, 祇是唔會突然腳軟/個BRAKE一時淺一時深架喎!

原帖由 Chris1231 於 2008-10-19 16:20 發表

點樣重dup 格格聲? 碟響 定係 ABS作動聲? 我重Dup 就吱吱聲 , 無乜皮

如果開ABS有格格聲外應該ABS燈都會著架喎!

我部車是用 Racing 皮.......

D 原廠野用不夠半年收了皮啦,害我衝黃燈扣5分.....

For a FWD car, you'll notice more improvement in handling by changing rear sway bar than adding 頂bar.

原帖由 Chris1231 於 2008-10-19 17:20 發表

應該係碟響. 普通停下燈位都係咁
皮上個月check 過皮仲有8cm, 佢幫我sip 完之後有一排冇左, 而家又有番
dup 到落2xkm 左右就好明顯, 90km/h 出highway 一dup 果下就唔覺

同埋原裝套brake 真係好廢

原帖由 NOPSS 於 2008-10-20 02:50 發表
我部車是用 Racing 皮.......

D 原廠野用不夠半年收了皮啦,害我衝黃燈扣5分.....

日產0野比我0既感覺係好廢......
我架車行20k 已經咁多暗病, 真係唔知可以點捱

原帖由 stresemann 於 2008-10-20 01:40 發表

換鋼喉唔好增加好收程度, 祇是唔會突然腳軟/個BRAKE一時淺一時深架喎!

腳感好左
好實在

原帖由 Derek.C 於 2008-10-20 14:39 發表

腳感好左
好實在

系架, 但要brake油都好緊要架.