原帖由 *~ICE~* 於 2008-10-15 00:53 發表

換硬蝦鬚之後入彎會無咁靈活

前定後sway bar 先
只換後會甩D
只換前會推D
前後配合得好 轉向會好中性 過彎少好多body roll
同靈活好多

我就黎會將gf架impreza  換大去wrx尾sway bay(13mm>>>17mm)
之前上到21mm 佢唔鍾意

不過sway bar 幫唔到  FW3152 幾多
始終避震軟

原帖由 FW3152 於 2008-10-15 23:04 發表

見人家洗,我怕我也要洗ja

不過想用朋友的BMW做白老鼠先

頂巴$1500(Cusco)/$1200(Tanabe)/$250(Unknown brand)貨色分別大不大?

Cusco 好野黎架
我2架車都係用佢

但就似eye candy 多D

原帖由 Chris1231 於 2008-10-18 12:59 發表

VRM果套真係唔錯 , 唔太貴又夠用 , 我以前渣 MX-G 都改左 , 好收好多

以前原裝果套 係雨天 跟本係垃圾 , 會著ABS 但都係停唔到

braking  system 再勁都好
條tire 跟唔到 只會做成lock死軑
所以如果換完brake 碟皮/ 鋼喉
不防用d 咬地d o既tire

原帖由 Chris1231 於 2008-10-19 01:20 發表

我覺得你用原廠皮已經夠
冇人會"鹽"brake 多o既

架車好收左.....................自然會諗點樣可以再好力d

原帖由 Chris1231 於 2008-10-19 16:17 發表

唔洗諗 , 要唔側一定係 避震+彈弓

我渣架Accord CD6都係踩好深先Feel到慢慢收 , 同樣是 1715

咁你換d 靚皮同原廠皮 個價差幾多?

記唔記得肥佬架Sunny佢用原廠皮都好好收 , 你試下去zip皮

我之前部cd5 換左碟皮,鋼喉 同5.1 同brake fluid 好好收
e+ 同樣o既野.............不過用hp+皮更好收

原帖由 stresemann 於 2008-10-20 01:40 發表

換鋼喉唔好增加好收程度, 祇是唔會突然腳軟/個BRAKE一時淺一時深架喎!

腳感好左
好實在

原帖由 stresemann 於 2008-10-20 14:55 發表

系架, 但要brake油都好緊要架.

我之前架accord e+架civic 同我gf架impreza
都係用緊Motul Dot 5.1

原帖由 ALLEX 於 2008-10-20 19:48 發表

用Dot 5.1,需吾需要每年換一次油?

我gf部唔駛(但係2年一定換一次)
我部....要睇下用成點
一覺得有氣就換

我d fd.........落track前後都要換

原帖由 stresemann 於 2008-10-20 18:55 發表
嘩, 咁你地去街坐邊部丫????(題外話)

2部都有用
去trip/camping就一定會係渣impreza
車身高d 同4門方便放野