點解我架車高轉果陣會支支聲?

D聲勁似有turbo咁, 一到高轉先有支支聲
但我肯定G35/350GT唔會有turbo... 我想問NISSAN D車係咪都有VVTI同VTEC果類野?

turbo 車. . 一定有『支支』聲架咩?可能您架車再加埋您個人勁嘛

原帖由 killer_queen 於 2008-10-16 01:03 發表
turbo 車. . 一定有『支支』聲架咩?可能您架車再加埋您個人勁嘛

turbo 車我以為一定有支支聲tim... 我錯過GTT同埋GC8都有...
我架車我而家唔覺得勁囉./... 果日三波頭段都放唔甩架大tec...

原帖由 實頭 於 2008-10-16 01:05 發表

turbo 車我以為一定有支支聲tim... 我錯過GTT同埋GC8都有...
我架車我而家唔覺得勁囉./... 果日三波頭段都放唔甩架大tec...

大佬您想點樣放甩人呀!頭三隻您唔係想見唔到尾燈嘛 .  . . .都唔難o既,好多人都覺得自己架車快過『拉利』架啦

原帖由 killer_queen 於 2008-10-16 01:15 發表

大佬您想點樣放甩人呀!頭三隻您唔係想見唔到尾燈嘛 .  . . .都唔難o既,好多人都覺得自己架車快過『拉利』架啦

我有幾時當自己架車係拉利呀? 我而家用架車同思域比都唔得? 思域ja wor, 你有燥狂證? 你覺得我個post 咁廢咪唔好回囉, 又要串咀又要回. 番去渣番你d 拉利啦, 我渣日本車架ja.

原帖由 實頭 於 2008-10-16 01:21 發表

我有幾時當自己架車係拉利呀? 我而家用架車同思域比都唔得? 思域ja wor, 你有燥狂證? 你覺得我個post 咁廢咪唔好回囉, 又要串咀又要回. 番去渣番你d 拉利啦, 我渣日本車架ja.

1) 我何時話您當自己架車係『拉利』呢?
2) 思域 = 慢 架咩?Honda 落場都用佢喎
3) 至於『燥狂證』我未攞呀!係邊度申請架?指教下細佬好喎

你放唔甩架大tec係社因為...............

豬35重
你要係3,4波先有機會拉開

http://en.wikipedia.org/wiki/VVL

Nissan Ecology Oriented Variable Valve Lift and Timing (commonly known as VVL) is an automobile variable valve timing technology developed by Nissan. VVL varies the timing, duration, and lift of valves by using hydraulic pressure switch between two different sets of camshaft lobes. It functions similarly to Honda's VTEC system.

可能人地副計換左H22A 呢

原帖由 個人努力}ep3 於 2008-10-16 03:30 發表
可能人地副計換左H22A 呢

唔係K20好扯D咩